Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsóleves galuskával

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 tk piros paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1 db karalábé
  • ételízesítő
  • 4 db burgonya
  • A galuskához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót, megsózzuk és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
    2. A répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, ízesítjük sóval és ételízesítővel. 5 percig főzzük, majd a kis kockákra vágott burgonyát is beletesszük és még 10 percig főzzük. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát: egy tálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, pici sót és fokozatos víz hozzáadásával (0,5 dl) nokedli tésztát keverünk belőle.
    3. A tésztát a forrásban lévő levesbe szaggathatjuk.

    BORSÓLEVES MENTÁVAL

    ZÖLDSÉGLEVES MÁJGOMBÓCCAL

     

     

Megjegyzés

Zsnege borsóból a legfinomabb!

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin