Borsókrémleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg fagyasztott zöldborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma vagy újhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • cukor
  • tejszín vagy tejföl
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Egy fazékba teszek egy kevés olajat, és az apró kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymával kissé megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót, és fedő alatt rövid ideig párolom, majd felöntöm kb. 1 liter vízzel. Teszek bele sót, borsot és egy kis cukrot.

    Amikor a borsóm már megpuhult, akkor botmixer segítségével simára turmixolom. Ha túl sűrű lenne, adok hozzá még egy kis vizet. Ízlés szerint tejfölt vagy tejszínt keverek bele, és átforralom 1-2 perc alatt.

    Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, levesgyönggyel, de azok nélkül is kiváló!

Megjegyzés

Ez egy gyors, könnyű, igen finom leves. A gyerekeim nagyon szeretik!
Ha nincs botmixer, akkor selyemszitán is átpasszírozhatja az ember, bár az egy kissé időigényes lesz.

Ha valaki tejérzékeny, akkor a tejföl és a tejszín elhagyható. Azok nélkül is nagyon finom. A sima víz helyett húslevest is használhatunk, esetleg leveskockát (már aki szereti).

Csorba Dávidné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin