A vajat egy fazékban közepes lángon összeolvasztjuk az olajjal. Rászórjuk a hagymát, finoman megsózzuk, és 4-5 perc alatt megpuhítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, és további 10 másodpercig pirítjuk, majd rádobjuk a borsót.
Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Megsózzuk fél tk sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Lefedve felforraljuk, majd 6-7 percig forrásban tartjuk.
Beleszórjuk a petrezselymet, majd egy botmixer segítségével az egészet összepürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és újra felforraljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, ha szükséges.
Egy kisebb (kb. 2 literes) fazékban felforralunk 1,5 liter vizet. Sóval és citromlével ízesítjük. Amikor felforrt, csökkentjük a láng erősségét úgy, hogy a víz éppen csak gyöngyözzön. Az egyik tojást egy kisebb tálkába ütjük. A vízben egy kanál segítségével kisebb örvényt keverünk, amibe óvatosan belecsorgatjuk a tojást. Két és fél percig a vízben hagyjuk, majd óvatosan egy tál langyos vízbe tesszük. Ugyanezt megismételjük a többi tojással is.
Tálalásnál a tányér közepére tesszük a buggyantott tojást, majd köré merjük a levest. Borssal és petrezselyemzölddel megszórva klínáljuk.