Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsókrémleves buggyantott tojással

Hozzávalók

  • 1 ek vaj
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg fejtett zöldborsó (vagy fagyasztott)
  • 2 dl tejszín
  • 1 liter víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • frissen őrölt bors
  • olíva olaj

Elkészítés

    1. A vajat egy fazékban közepes lángon összeolvasztjuk az olaj jal. Rászórjuk a hagymát, finoman megsózzuk, és 4-5 perc alatt megpuhítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, és további 10 másodpercig pirítjuk, majd rádobjuk a borsót.
    2. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Megsózzuk fél tk sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Lefedve felforraljuk, majd 6-7 percig forrásban tartjuk.
    3. Beleszórjuk a petrezselymet, majd egy botmixer segítségével az egészet összepürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és újra felforraljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, ha szükséges.
    4. Egy kisebb (kb. 2 literes) fazékban felforralunk 1,5 liter vizet. Sóval és citromlével ízesítjük. Amikor felforrt, csökkentjük a láng erősségét úgy, hogy a víz éppen csak gyöngyözzön. Az egyik tojást egy kisebb tálkába ütjük. A vízben egy kanál segítségével kisebb örvényt keverünk, amibe óvatosan belecsorgatjuk a tojást. Két és fél percig a vízben hagyjuk, majd óvatosan egy tál langyos vízbe tesszük. Ugyanezt megismételjük a többi tojással is.
    5. Tálalásnál a tányér közepére tesszük a buggyantott tojást, majd köré merjük a levest. Borssal és petrezselyemzölddel megszórva klínáljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
Ha teljesen selymes levest szeretnénk, turmixolás után szűrjük át egy tésztaszűrőn.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin