Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsókrémes rizottó sült tarjával

default user icon
MME
60 perc
megfizethető

Elkészítés

1.

A meghámozott, finomra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük az olajon.

2.

Rászórjuk a rizst, és kevergetve pirítjuk kb 1-2 percig. Felöntjük a borral, és nagy lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg az összes alkohol elpárolog.

3.

Megsózzuk, hozzáadunk 1 merőkanál alaplevet, és kis lángon, kevergetve készre főzzük kb. 25 perc alatt. Közben, ha a rizs magába szívta az alaplevet, pótoljuk azt. Akkor van készen, ha a rizs krémes állagúvá válik.

4.

Közben a megtisztított borsót puhára főzzük sós vízben. Ha kész, leszűrjük és félreteszünk belőle  belőle 15 dkg-ot, a többit pedig pürésítjük kb. 1dl alaplével.

5.

A rizottóba forgatjuk a borsópürét, a félretett borsószemeket, a puha vajat és a parmezánt, végül egy kevés citromlével ízesítjük.

6.

A tarját felkockázzuk, és megpirítjuk a maradék olívaolajon. Ezzel és egy kevés parmezánnal megszórva tálaljuk a rizottót.

MÉG TÖBB RIZOTTÓ RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek