Elkészítése: A húst kisebb darabokra vágjuk, és másfél liter sós vízben feltesszük főni. A megtisztított zöldségeket és a céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és olajon vagy zsíron megpároljuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és még egy kicsit pároljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, belerakjuk a kis kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott káposztát, a meghámozott, szétnyomott fokhagymát, a megpárolt zöldséget, s mintegy fél órán át lassú tűzön forraljuk. Amikor a tűzről levesszük, megszórjuk kaporral. Tejföllel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre