Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borscs virslivel

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg marhahús (comb)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 babérlevél
  • 1 közepes cékla
  • 25 dkg fejes káposzta
  • 3 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 3 szál frankfurti virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 evőkanál ecet, ízlés szerint
  • kapor és tejföl a díszítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni. A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a húshoz a vízbe tesszük. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Kb. 50 percig fedő alatt, kis lángon főzzük, közben a habját leszedjük.

    Amíg a leves fő, megpucoljuk a céklát, a káposztát, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát. A céklát és a káposztát csíkokra, a hagymát és a krumplit kockára vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.

    Nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zöldségeket. Óvatosan ráöntjük a hús főzőlevét, majd beletesszük a húst is. Felforraljuk, és további 25 percig főzzük.

    A virslit karikára vágjuk, a fokhagymával együtt beletesszük a levesbe, felforraljuk. A petrezselymet apróra vágjuk, és azt is levesbe keverjük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük.

    Tálaláskor tejföllel és kaporral díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ernocske
Nagyon finom étel, mindenkinek ajánlanám, hogy egyszer kóstolja meg, télen savanyú káposztát is lehet használni hozzá, ilyenkor persze kevesebb ecetet vagy citromlét teszünk bele, nyáron pedig ha van, koviubi levével is lehet savanykásra ízesíteni.

Hasonló Receptek

Magazin