Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni. A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a húshoz a vízbe tesszük. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Kb. 50 percig fedő alatt, kis lángon főzzük, közben a habját leszedjük.
Amíg a leves fő, megpucoljuk a céklát, a káposztát, a krumplit, a hagymát és a fokhagymát. A céklát és a káposztát csíkokra, a hagymát és a krumplit kockára vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
Nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zöldségeket. Óvatosan ráöntjük a hús főzőlevét, majd beletesszük a húst is. Felforraljuk, és további 25 percig főzzük.
A virslit karikára vágjuk, a fokhagymával együtt beletesszük a levesbe, felforraljuk. A petrezselymet apróra vágjuk, és azt is levesbe keverjük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük.
Tálaláskor tejföllel és kaporral díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre