Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Borscs (orosz céklaleves) tejföllel

Hozzávalók

  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg sertéshús
  • 2 ek olaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk egész fekete bors
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 2 db cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/4 fej káposzta
  • 6 dkg paradicsompüré
  • 15 dkg tejföl
  • aprított petrezselyem a díszítéshez
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1.

    A megmosott húsokat egyforma nagyságú kockákra vágjuk, megpirítjuk a felforrósított olajon, majd hideg vízzel felöntjük, beledobjuk az egész borsot, a babérlevelet, és megsózzuk. Lefedve főzzük, míg a hús megpuhul.

    2.

    A sárgarépát, a zellert, a céklát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát karikázzuk, a többit felkockázzuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, majd legyaluljuk vagy csíkokra szeljük. A zöldségeket a húshoz adjuk.

    3.

    A paradicsom pürét is hozzákeverjük. Ha szükséges, a leveshez öntünk még egy kis vizet, és további 10 percig főzzük. Akkor kész, ha a zöldségek is megpuhultak. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes