A megmosott húsokat egyforma nagyságú kockákra vágjuk, megpirítjuk a felforrósított olajon, majd hideg vízzel felöntjük, beledobjuk az egész borsot, a babérlevelet, és megsózzuk. Lefedve főzzük, míg a hús megpuhul.
A sárgarépát, a zellert, a céklát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát karikázzuk, a többit felkockázzuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, majd legyaluljuk vagy csíkokra szeljük. A zöldségeket a húshoz adjuk.
A paradicsompürét is hozzákeverjük. Ha szükséges, a leveshez öntünk még egy kis vizet, és további 10 percig főzzük. Akkor kész, ha a zöldségek is megpuhultak. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
A kész levest tányérba merjük, kevés tejfölt beleteszünk, és petrezselymet szórunk rá.