Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Borscs leves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók bő 2 literhez:
  • 60 dkg marhahús - kockázva
  • kb. 20 dkg sárgarépa és fehérrépa - vékonyan hosszúkásra szeletelve
  • kb. 40 dkg cékla - aprítva
  • kb. 20 dkg krumpli - kockázva
  • kb. 20 dkg édeskáposzta - szeletelve
  • 1 vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1-2 babérlevél
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • kb. 4 evőkanál olaj
  • kb. 2 evőkanál cukor
  • kb. fél citrom leve
  • pár szem egész bors
  • őrölt feketebors
  • kb. 1 evőkanál liszt
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A kockázott húst feltesszük annyi hideg vízbe, amennyi ellepi, sózzuk, pár szem egész borssal és babérral puhára főzzük.

    Közben kb. 2 evőkanál olajon a felaprított zöldséget és céklát a vöröshagymával sózva, borsozva kissé megpirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a cukrot, kevés húslét adunk hozzá, és kb. 20 percig lassan pároljuk.

    A párolt zöldséget a puha húshoz adjuk, beletesszük a káposztát és a krumplit is. Újraforrástól lassan, kb. 20 perc alatt készre főzzük.

    Közben vékony rántást készítünk, kevés hideg vízzel kikeverjük, berántjuk a levest. Citromlével ízesítjük, ha szükséges, utána ízesíthetjük a fűszerekből.

    Tálalásnál a forró levesre 1-1 kanál tejfölt teszünk, metélőhagymával díszíthetjük.

Megjegyzés

Tartalmas, egészséges téli leves.

A zöldségek mennyiségét nagyjából írtam, csak szemre mértem, más arányban is főzhetjük, ízlés szerint.

gaby53
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes