Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros ropogós

45 perc
bonyolult
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a bort, az olajat, a sót és a sütőport. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd a megkelt tésztát lisztezett lapon 3 részre osztjuk, és egyenként kb. 10 x 25 cm-es lappá nyújtjuk ki őket.
  2. A tésztacsíkot először a felvert tojással lekenjük, majd megszórjuk az egyik feltéttel a mákkal vagy a szezámmaggal. Kézzel óvatosan belenyomkodjuk a magokat a tésztába, hogy jól beletapadjanak, majd a tojásba is. Ezután óvatosan megfordítjuk a tésztát, és a másik felét is bekenjük a tojással. Megszórjuk egy másik feltéttel is, a szezámmal vagy sajttal.
  3. Egy éles késsel vékony, ujjnyi csíkokra vágjuk a tésztát, és spirálosan megtekergetjük őket. (Így lesz a csavarás kétféle ízű.) Így járunk el a másik két tésztalappal is.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Erre rakosgatjuk a csavart tésztabotokat. Sötét barnára, ropogósra sütjük őket.

Megjegyzés

Ropogós rudak, sajttal és magvakkal. Igazi borkorcsolya. - illelány

Ezek is érdekelhetnek

Friss