Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bőrös ropogós malacsült

Hozzávalók

  • 1,5 kg körüli bőrös malacoldalas
  • só (durva szemű)
  • bors (frissen őrölt )
  • 2 ek mustár
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • 2 db alma

Elkészítés

    1. A húst a bőrös oldalán keresztben és hosszában beirdaljuk, durva szemű sóval jól bedörzsöljükúgy, hogy a felvágott bőr közé is kerüljön. Borsot őrlünk rá, majd végigkenegetjük amustárral is, amit szintén beledörzsölünk a húsba. Éjszakára lefóliázott tálban hűtőbe tesszük.
    2. Másnap nagyobb tepsibe rakjukmeghámozott negyedelt almával, negyedelt vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel és a zöldfűszerekkel együtt. (Ha szárított fűszereink vannak, azt is a pácolás alatt adjuk hozzá lényegesen kisebb mennyiségben, mint a frisset. A sütés után ugyanis a fűszerek ki lettek véve, csak az aromájuk, illatuk maradt a sültben.)
    3. Kevés vizet öntünkalá, majd alacsonyabb hőfokon (kb. 160 fokon) 2órán keresztül sütjük alufólia alatt. Magasabb hőmérsékleten, 200 fokon, a fóliát levéve újabb egy óráigsütjük, hogy a bőre megpiruljon. Végig a bőrös résszel felfelé sült a hús. 
    4. Fűszeres főtt-sült krumplival, valamint napon szárított paradicsommal készített párolt káposztával tálalhatjuk.

    MALACSÜLT FORRÓ LENCSESALÁTÁVAL, FÓLIÁS BURGONYÁVAL >>> 

    TEJFÖLLEL SÜLT SERTÉSKARAJ BURGONYÁVAL >>> 

    BŐRÖS MALACSÜLT SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS PEZSGŐS LILAKÁPOSZTÁVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin