Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Boros pulykaragu zöldségekkel és kölessel

Hozzávalók

  • 80 dkg pulykacomb
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1-2 db babérlevél
  • 2 dl fehérbor
  • 20 dkg köles
  • 20 dkg póréhagyma

Elkészítés

    1. A megtisztított, felkockázott húst megsózzuk és megborsozzuk, a felforrósított olajon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. 
    2. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzákeverjük a paradicsompürét. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, valamint a babérlevelet, és néhány percig együtt pirítjuk. 
    3. Felengedjük kevés vízzel, majd hozzáadjuk az elősütött pulykakockákat. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és fedő alatt 30 percig pároljuk. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk a borral. 
    4. A kölest puhára főzzük 4 dl forrásban lévő, sós vízben. Végül a raguhoz forgatjuk a felkarikázott pórét, és további 5 percig főzzük. A ragut a puha kölessel kínáljuk.
Készíthetjük az ételt káposztafélékkel vagy különböző gombafajtákkal vegyesen.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin