Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Boros-mustáros pulykaragu

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag újhagyma vagy egy kisebb póré
  • fél kaliforniai paprika
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál mustár (ha van, magos dijoni)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 erőleves kocka
  • tárkony
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk (mint a kínainál), az újhagymát felkarikázzuk (a zöldjét is), a paprikát apró kockára vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk az újhagyma fehér részét, majd rádobjuk a pulyakmell csíkokat, és azt is lepirítjuk. Hozzádobjuk a paprikakockákat, az újhagyma zöldjét, felöntjük a borral, és hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt páruljuk kb. 10 percig, ekkor hozzáöntjük a tejszínt, ami kicsit besűríti. Fűszerezzük, és párolt rizzsel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Katakata
Na, most látom, hogy a többi fűszer idejét sem határoztam meg pontosan... Szép kis recept... De, csinálni könnyebb, mint leírni (és az eredmény is jobb) Szóval, a húsleveskockával együtt!
Katakata
Elnézést, igazad van, kimaradt ;o) A mustárt a többi fűszerrel jegyütt javaslom hozzáadni, hogy még forrald egy kicsit (de, bármikor lehet), a mézet csak a legvégén, amikor már nem forralod sokat.
Gondáné Kovács Krisztina
A mustárt és a mézet mikor kell hozzáadni?Jól hangzik a recept kiprobálom,de a méznél és a mustárnál elekadtam.

Hasonló Receptek

Magazin