Keress receptre vagy hozzávalóra

Bőrös malacsült sült zöldségekkel és pezsgős lilakáposztával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 30 dkg malachús
  • 1 dl sör
  • méz
  • 1 db cékla
  • 20 dkg sütőtök
  • 1 szelet lilakáposzta
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • ecet
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl pezsgő

Elkészítés

    Elkészítés: A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s néhány órára beteszem a hűtőbe.

    Majd egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.

    A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.

    A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megkapatom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.

    Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.

    Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.

Megjegyzés

Új év tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin