Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boros, fokhagymás nyúlpecsenye

MME MME
3.9/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

A nyulat megtisztítjuk, hat-nyolc darabba vágjuk. A borral leöntjük, egy éjszakán át hideg helyen érleljük. Ezután az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és a fokhagymát megfonnyasztjuk benne, majd kidobjuk. A lecsöpögtetett nyúldarabokat ebben a fokhagymás olajban körös-körül megpirítjuk, majd a páclevet ráöntjük. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk. Ezután a fedőt levesszük és addig hagyjuk a tűzön, ameddig a leve sűrű, vörösesbarna mártássá nem sűrűsödik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss