Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bőrös dagadó egyben sütve

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keresünk egy szép, nagy tepsit. A szalonnáról levágjuk a bőrét, felszeleteljük, és kibéleljük vele sütőedényünket. Hagymánkat felkarikázzuk, és szépen, egyenletesen beborítjuk vele a szalonnaszeleteket. A dagadó bőrét 2 centinként bevagdossuk, és a tepsibe fektetjük. A hámozott burgonyát cikkekre vágjuk, és a hús köré halmozzuk, sózzuk, borsozzuk. A bort és a tejszínt összekeverjük, egyenletesen a tepsibe locsoljuk, és az egészet meghintjük a szétmorzsolt vajjal.

200 fokos sütőbe rejtjük, először addig sütjük, amíg a bőr aranybarnára nem pirul, majd letakarjuk, és készre pároljuk.

Tálaljuk ropogós kenyérrel, céklasalátával, és öblítsük le egy szép traminivel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss