Elkészítés:A húst megtisztítjuk, apró kockára daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A paradicsomot, a zöldpaprikát, ízlés szerint az erős paprikát megmossuk, összevagdaljuk. A bográcsban felforrósítjuk az olajat, együtt üvegesre pároljuk benne a szalonnát, a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, és élénk tűzön pirítjuk pár percig. Meghintjük pirospaprikával, belekeverjük a paradicsomot, a paprikát, sóval ízesítjük, és felöntjük annyi borral, hogy ellepje. Az egészet lassú tűzön, inkább rázogatva, mint keverve addig főzzük, amíg a hús megpuhul (kb. 2 óra). Ha kell, kevés bort adunk még hozzá. A levét elpárologtatjuk, rövid lével tálaljuk. Friss kenyeret kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre