Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borókás-mustáros laskagomba

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3-4 személynek:
  • 30 dkg laskagomba
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 2 dl zöldségleves
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 csapott evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • 6-8 szem egész borókabogyó
  • 1 mokkáskanál szárított, őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem (vagy 1 kis csokor friss, finomra aprítva)
  • frissen őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítottam, nagyjából 1 cm széles csíkokra tépkedtem. A hagymát egészen apróra kockáztam. A sárgarépát és a zellert hámozást követően nagyjából 1 cm-es kis darabokra aprítottam.

    Egy közepes méretű lábosban 1 evőkanál olajon üvegesre pirítottam a hagymát, majd hozzáadtam a felaprított zöldségeket. Kissé megpirítottam. A borókabogyókat széles pengéjű kés lapjával kissé ellapítottam. Hozzáadtam a zöldségekhez, felöntöttem a levessel, rozmaringgal fűszereztem. Lefedve addig főztem, míg megpuhultak.

    Közben 1 evőkanál olívaolajat és a 2 dkg vajat felmelegítettem egy serpenyőben, erre dobtam az előkészített laskát. Sóztam, borsoztam, 4-5 perc alatt megpirítottam, majd félrehúztam a tűzhelyről.

    A mártáshoz a már félig puha zöldségekhez kanalaztam a paradicsompürét, alaposan elkevertem, felforraltam. A tejfölt a mustárral és a keményítővel kis tálban elkevertem. Ezzel sűrítettem a mártást. Az egészet bormixerrel pürésítettem, ízesítettem sóval, borssal, ekkor adtam hozzá a petrezselymet, majd a pirított gombához adtam, egyet forraltam rajta. Frissen őrölt borssal meghintve tálaltam.

    Köretként a párolt rizs, a rövidcső tészta, de még a spagetti vagy épp a galuska is tökéletes hozzá, csakúgy, mint a zsemlegombóc.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin