Borleves

default user icon
2 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 liter savanykás fehérbor,
  • 1/2 liter víz,
  • 1 mokkáskanál szegfüszeg,
  • 1 mokkáskanál fahéj,
  • 2 vaníliás cukor,
  • 10 dkg porcukor,
  • 5 tojás,
  • 1 citrom héja,
  • 1 evõkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítése: a vizet 1 dl borral és a fûszerekkel felforraljuk, ezalatt a tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal és a liszttel. Hozzáadjuk a maradék bort. Ha felforrt, a fûszeres levet leszûrjük és az egészet lassú tüzön kb. 10 percig, hogy a liszttõl besûrûsödjön, kevergetve forraljuk.

Megjegyzés

Ha nem figyelünk, könnyen kifut.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

hhhhhh2 9 évvel ezelőtt
Most mar mukodik rendesen? ;) E.
hellana 10 évvel ezelőtt
Ez egy nagyon nagyon finom ital, mi vastagfalú pohárban szolgáljuk fel hagyományosan minden Szentestén a vacsorához. Szerintem a liszt szükségtelen bele, mivel a tojássárgák kellőképpen besűrítik. Fontos, hogy jó minőségű, száraz fehérbort használjunk hozzá.

Hasonló Receptek