Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borleves mandulás habgaluskával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dl édes fehérbor
  • 2 dl víz
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 2-3 szegfűbors (el is hagyható)
  • kicsi darabka fahéj
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db tojássárgája
  • Valamint:
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket (a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek). Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve kb. 10 percig főzzük. Ezután szedjük ki a fűszereket.

A tojások sárgáját keverjük simára 1 evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután egy szűrőn szűrjük át, hogy sima, selymes levet kapjunk.

Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges, még ízesíthetjük egy pici cukorral.

A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss