Borleves fahéjhabbal

Hozzávalók

  • A habhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek cukor
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1 tk olaj
  • A leveshez:
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl bor
  • 2 ek cukor
  • tengeri só
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1/4 db citrom

Elkészítés

    1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval és a cukorral, majd a fahéjjal fűszerezzük. Egy lapostányért folpakkal becsomagolunk, és megkenjük az olajjal. Fagylaltkanállal ráadagoljuk a gombócokat úgy, hogy ne érjenek össze. Mikrohullámú sütőben fél percig főzzük 600 watton. 
    2. A tojások sárgáját a tejszínnel habosra keverjük, majd félretesszük. 1 dl vizet felforralunk a borral, a cukrokkal és 1 csipet sóval. Áttöltjük egy üstbe, majd forró vízgőz fölé állítjuk. Hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Belereszeljük a citrom héját, majd habverővel kevergetve besűrítjü. Kis lángon melegen tartjuk.
Mikró hiányában a fehérjékből készítsünk nagyobb galuskákat, és főzzük 2 percig boros-cukros vízben. Ha gyerekek is esznek a levesből, forraljuk a bort és a vizet 5 percen keresztül.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin