A tojásokat összekeverjük a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és kb. 2 dl szénsavas ásványvizet, majd összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ezután 30 percet állni hagyjuk. Olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A bort és a vizet egy edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barna cukrot, majd kb. 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és kihűtjük. A mazsolát félretesszük.
A tojássárgához hozzáadjuk a barna porcukrot és a vaníliás cukrot, és habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a fűszeres bort. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük a krémet, majd kevergetve teljesen kihűtjük. Végül hozzákeverjük a félretett mazsolát.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a teljesen kihűlt borkrémhez. Tálalás előtt megtöltjük a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, tányérra helyezzük, és úgy kínáljuk.