Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borkrémhabos palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 tk cukor
  • 1 dl főzőtejszín (10%-os)
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • A borkrémhabhoz:
  • 3 dl édes fehérbor
  • 1 dl víz
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 10 dkg mazsola
  • 2 ek barna cukor
  • 3 db tojássárga
  • 10 dkg barna porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A tojásokat összekeverjük a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és kb. 2 dl szénsavas ásványvizet, majd összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, és kézi habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ezután 30 percet állni hagyjuk. Olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. A bort és a vizet egy edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barna cukrot, majd kb. 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és kihűtjük. A mazsolát félretesszük.
  3. A tojássárgához hozzáadjuk a barna porcukrot és a vaníliás cukrot, és habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a fűszeres bort. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük a krémet, majd  kevergetve teljesen kihűtjük. Végül hozzákeverjük a félretett mazsolát.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a teljesen kihűlt borkrémhez. Tálalás előtt megtöltjük a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, tányérra helyezzük, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

A kisült palacsintákat töltsük meg egy habkönnyű, főzött borkrémmel, és garantált hogy a család felnőt tagjai imádni fogják. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss