Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borjútárca

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 tojás
  • 2 kocka juhsajt
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 szelet borjúhús (kb. 60 dkg)
  • 4 szelet tarja
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 babérlevél
  • Újhagyma zöldje
  • 5 dkg vaj
  • Liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A tojást felverjük. A juhsajtot fazékban széttördeljük, felolvasztjuk a mustárral, rákenjük 4 szelet húsra, ráteszünk 1–1 szelet tarját, és lefedjük egy másik hússzelettel. Kézzel összenyomjuk, és lisztben, a tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. A répát meghámozzuk, és vastag csíkokra vágjuk. A zöldbab végeit levágjuk.
    Elkészítés: A sárgarépát és a zöldbabot 1–1 babérlevéllel ízesítve külön-külön forró sós vízben megfőzzük. Az újhagyma zöldjéből madzagot csinálunk, és átkötjük vele a zöldségeket. A húsokat forró olajban kisütjük, megsózzuk, és melegen tartjuk. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne az összekötözött zöldségeket. A húst a sárgarépával és a zöldbabbal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsgyula
Erre én is kiváncsi vagyok, írd meg!
evanagyi
Szeretnem megkerdezni, hogy a tarja nyers hus, vagy fott, fustolt tarjaszelet? Remek unnepi etel.

Hasonló Receptek

Magazin