Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúszűz zöldfűszeres parmezánbundában

MME MME
75 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A borjúszűzről eltávolítjuk mindkét végét, lehártyázzuk. Csak a törzsét használjuk, melynek minden oldalát nagy hőfokon hirtelen pirosra sütünk. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük magos mustárral, megforgatjuk az apróra vágott zellerlevél, petrezselyemzöld, bazsalikom és reszelt parmezán keverékében.

Sütőben még tovább sütjük 180 fokon 8–10 percig. Tálalásig pihentetjük, majd szeleteljük.

A túrót kikeverjük a tejszínnel, a tojássárgájával, ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt csuszatésztát és a tojások felvert habját. Szilikonformába rakjuk, és 160 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

A cukkiniből zöldséghámozóval spagetti formát húzunk, amit megpárolunk enyhén sós vajban.

A tárkonyos paprikamártáshoz a megsütött kaliforniai paprika héját lehúzzuk, botmixerrel pépesítjük, ízesítjük tárkonnyal, sóval, majd tejszínnel, vajjal, a rozé borral mártás
sűrűségűre forraljuk.

A felszeletelt húst a csuszafelfújttal, a cukkinivel és paprikás mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss