A borjúhúst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk.
A tojást 1 evőkanál vízzel felverjük. Összekeverjük a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal. A hússzeleteket előbb a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk. A bepanírozott húst 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
Forró olajban kisütjük a hússzeleteket, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot. Héjában sült burgonyával kínáljuk.
Akár a halakra, a bundázott húsra is csepegtethetünk néhány csepp citromlevet. Az étel pikánsabb és üdítőbb lesz a savanyú íztől.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre