Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borjúszelet parmezános bundában

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúhús (pl. comb)
  • 2 db tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 ek reszelt parmezán
  • olaj a sütéshez
  • bors

Elkészítés

    1.

    A borjúhúst megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk.

    2.

    A tojást 1 evőkanál vízzel felverjük. Összekeverjük a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal. A hússzeleteket előbb a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk. A bepanírozott húst 1/2 órára a hűtőbe tesszük.

    3.

    Forró olajban kisütjük a hússzeleteket, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot. Héjában sült burgonyával kínáljuk.

Akár a halakra, a bundázott húsra is csepegtethetünk néhány csepp citromlevet. Az étel pikánsabb és üdítőbb lesz a savanyú íztől.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin