Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borjúszelet Dubarry módra

Hozzávalók

  • 60-80 dkg karfiol
  • 60 dkg borjúcomb
  • 5 dkg liszt
  • 6 dkg zsír
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • A besamelmártáshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • 1/2 kk őrölt fehér bors
  • 1/2 kk frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

    1. A megtisztított, megmosott és rózsákra szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
    2. Közben a húst szeletekre vágjuk. A szeleteket megsózzuk, mindkét oldalukat a lisztbe forgatjuk, majd a forró zsírban hirtelen megsütjük. A hússzeleteket a vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük, és mindegyikre 1-1 kis karfiolhalmot készítünk.
    3. A mártáshoz a tejet felforraljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve csak addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. Sóval, a fehér borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, majd folyamatos keverés közben apránként felengedjük a tejjel. Ezután 1 percig forraljuk, hogy kellően besűrűsödjön.
    4. A karfiolrózsákat bevonjuk a besamelmártással úgy, hogy a húsra is jusson belőle. Ezután meghintjük a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, egy kevés vajat forgácsolunk rájuk. A tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a sajtot aranysárgára sütjük kb. 20 perc alatt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin