Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borjúpaprikás III.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg borjúlapocka
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 evőkanál jó minőségű pirospaprika
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál vajas liszt a sűrítéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A húst a hártyáitól megtisztítva közepes nagyágú kockákra vágom.

    A vöröshagymát finomra vágom, és a felhevített zsiradékon megfonnyasztom. Rászórom a pirospaprikát, és máris kevés vízzel felengedem, majd zsírjára sütöm, így kapja meg az élénk piros színt. Ezután kisebb adagokban beleteszem a húst, és jól átforgatom, lefedem, megvárom, míg a hús levet enged, ha szükséges, felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózom és hozzáadom az ízesítőket, fedő alatt, gyenge lángon lassan párolom, ha szükséges, kevés vizet öntök alá, hogy a hús saját levében pörkölődhessen.

    Ha a hús megpuhult, a lisztes vajjal sűrítem. A tejföl és tejszín egy részével beforralom, majd a maradékkal tálaláskor meglocsolom.

Megjegyzés

Körete: galuska és fejes saláta.
Díszítés: kakukkfű- és rozmaringág, csípős hegyes zöldpaprika.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin