Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúpaprikás III.

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst a hártyáitól megtisztítva közepes nagyágú kockákra vágom.

A vöröshagymát finomra vágom, és a felhevített zsiradékon megfonnyasztom. Rászórom a pirospaprikát, és máris kevés vízzel felengedem, majd zsírjára sütöm, így kapja meg az élénk piros színt. Ezután kisebb adagokban beleteszem a húst, és jól átforgatom, lefedem, megvárom, míg a hús levet enged, ha szükséges, felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózom és hozzáadom az ízesítőket, fedő alatt, gyenge lángon lassan párolom, ha szükséges, kevés vizet öntök alá, hogy a hús saját levében pörkölődhessen.

Ha a hús megpuhult, a lisztes vajjal sűrítem. A tejföl és tejszín egy részével beforralom, majd a maradékkal tálaláskor meglocsolom.

Megjegyzés

Körete: galuska és fejes saláta.
Díszítés: kakukkfű- és rozmaringág, csípős hegyes zöldpaprika.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss