Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borjúmáj sógor módra

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg borjúmáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt feketebors
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Májunkat vágjuk szép vékony csíkokra, a szalonnát pedig kicsike kockákra. Varázsoljuk elő kedvenc teflonserpenyőnket, dobjuk bele a vajat és a szalonnát. Nagy lángon, kevergetve süssük, és ha a szalonna megüvegesedett, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát is. Pár perc alatt pirítsuk aranybarnára, majd dobjuk rá a májat is, és továbbra is erős tűzön, mintegy 5 perc alatt pirítsuk meg. Hintsük meg a liszttel, kevergetve pirítsuk át, majd öntsük nyakon a húslevessel és a tejjel. Fedőt neki, és kis lángon pároljuk puhára.

    Ha elkészült, gazdagítsuk a tejföllel, és adjunk neki egy kis stichet a citromlé segítségével.

    Körítsük burgonyapürével, dobjuk fel vajon roppanósra pirított savanykás almakarikákkal, és kínáljunk mellé egy szép kékfrankost.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin