Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borjúhússal és paradicsommal töltött padlizsán

MME MME
4.7/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Megmossuk, és hosszában félbe vágjuk a padlizsánokat. Belsejüket késsel kivájjuk, ügyelve arra, hogy a lehető legvékonyabb legyen, de meg ne sérüljön a padlizsán héja. A kivájt húst összevagdaljuk. A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, húsukat apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A borjúhúst felaprítjuk, sóval és rozmaringgal fűszerezzük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, megpároljuk benne a paprikát, a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsán kivájt húsát, a paradicsomokat, valamint a sampinyonokat. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a levében 10 percig főzzük, néha-néha megkeverjük. Másik serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a borjúhúst. Amikor kész, összekeverjük a gombás zöldséggel. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az elkészült töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat, tűzálló tálba rakosgatjuk, és tetejüket meghintjük a reszelt sajttal. A megtöltött padlizsánokat sütőben 5 percig sütjük, amíg megpirulnak. Melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss