Elkészítés: A mandulaszeleteket szárazon rózsaszínűre pirítjuk egy kis serpenyőben. A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk. Egy 26 cm-es átmérőjű tapadásmentes kerek (vagy szögletes) forma alját jól kivajazunk, a mandulával megszórjuk.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukrokkal, a tejjel, a csipet sóval, a sütőporral elkevert liszttel, felváltva az olajjal.
A formát körberakjuk a szeletelt szilvával, a tésztát egyenletesen elosztjuk a tetején, kicsit odaveregetjük a munkalaphoz, és előremelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amikor a sütemény megsült, pár perc pihentetés után késsel a tésztát körben leválasztjuk a sütőforma oldalától, egy enyhén kivajazott tálat helyezünk a forma tetejére, és átborítjuk a süteményt. Ha kellőképpen kivajaztuk a formát, egyben, szépen átborul.
Ha kihűlt, porcukorral megszitálva, szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre