Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borhabkrém

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A málnát tálcára terítjük, 1/3 részét, a legszebb szemeket félretesszük a díszítéshez, a többit áttörjük. A citromhéjból 2 kisujjnyi csíkot levágunk, levét kinyomjuk.
Elkészítés: A pudingport elkeverjük 4-5 evőkanál hideg borral, a többi bort a 10 dkg porcukorral és a citromhéjjal felforraljuk, átszűrjük. Apránként a pudingalaphoz adjuk, és nagyon szelíd tűzön (vagy gőz fölött), folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Az edényt hideg vízbe állítjuk, és gyakran megkeverve langyosra hűtjük a krémet. Kemény habbá verünk 3 dl tejszínt a vaníliás cukorral, kíméletesen a pudinghoz keverjük. A citromlevet a málnapéphez szűrjük, simára keverjük a maradék 5 dkg porcukorral. Arányosan elosztva 4 öblös pohár vagy csinos üvegtálka aljára szedjük, 2-2 evőkanál pudingot simítunk a tetejükre, majd villával, lazán-cirmosan összekeverjük, és a tetejükre simítjuk a maradék pudingot. Folpackkal gondosan betakarjuk, és legalább 2 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, csillagbetétes habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A csokoládét élére állítjuk, burgonyahámozóval forgácsokat vágunk belőle, és a hab tetejére szórjuk. A félretett málnaszemekkel, menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss