Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 kihagyhatatlan borbár Budapesten és vidéken

A szőlőszüret idején és az azt követő időszakban, amíg november harmadik hetének vége felé az új bor, a beaujolais piacra nem kerül, a szőlősgazdáknak és a pincészeteknek van bőven munkájuk, nem minden esetben érnek rá a lelkes vendégek fogadására.

Ilyenkor érdemes egy jó borbár után nézni, ahol nem csak a magyar- és nemzetközi borok széles választékával találkozhatunk, hanem szakértő vezetés mellett kóstolhatunk különböző sorokat vagy választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabb tételeket. Az országban számos borbár található, ezek közül ajánlunk most néhányat a figyelmetekbe.

DiVino Borbár, Debrecen

Az egyre színesedő debreceni gasztrokultúra fontos részét képezi a DiVino Borbár, ahol a pestieknél megszokott színvonalas és széles borpalettával várja a betévedőket. A borbár csak magyar borokat értékesít, amelyek között szép merítés található a Junibor Egyesület borászainak boraiból.

Szalonspicc Borbár és Kávézó, Budapest

A budai oldal mértékadó borbárja nem csak azért kedvelt, mert kis mennyiségben is rendelhetők a különféle tételek és a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak, hanem azért is, mert a széles bor- kávékínálat mellé a borkorcsolyákon messze túlmutató kínálat várja a betérőket.

Kisfaludy Borbár, Győr

Győr első borbárjában főleg az észak-magyarországi borrégió boraiból szemezgethetünk. A Kisfaludy Borbárban nagy hangsúlyt fektetnek a harmóniára, fontosnak tartják, hogy a kínált italok, a melléjük szervírozott fogások és a hely atmoszférája egységet alkosson.

Fúzió Borbár, Eger

Gál Tibor a minőségi borkészítést és borfogyasztást szem előtt tartva hozta létre a Fúziót, amely tökéletesen illeszkedik Eger gasztronómiai sokszínűségébe, egyedülálló Bikavérmúzeumával valóban kiegészítve azt. A borbárban a 4-12 tételes borkóstolók mellett muzeális tételek megtekintésével és pincetúrával tehető teljessé az élmény.

TOP 3 PINCÉSZET TOKAJTÓL KALOCSÁIG >>> 
HOL EGYÜNK, HA TOKAJBAN JÁRUNK? 5 SZUPER GASZTROHELYSZÍN >>> 
EGER, VILLÁNY, TOKAJ - 3 SZUPER SZÁLLÁS BORKEDVELŐKNEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss