Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borban sült borsos pulykaszárny baconnel töltött hagymával

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, és levágjuk a szárnyközepet. A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt, és csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részükig. Comb alakúra formázzuk, és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.

A hagymákat megtisztítjuk, és zöldségfúróval 2 cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül. A bacont 4 részre osztjuk, ezután összesodorjuk, és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.

Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort. Lefedjük, és nagy lángon kb. fél órát főzzük, majd átforgatjuk, és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük, illetve sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss