Elkészítés: A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, és levágjuk a szárnyközepet. A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt, és csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részükig. Comb alakúra formázzuk, és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, és zöldségfúróval 2 cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül. A bacont 4 részre osztjuk, ezután összesodorjuk, és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.
Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort. Lefedjük, és nagy lángon kb. fél órát főzzük, majd átforgatjuk, és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük, illetve sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre