Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Borban párolt sertéscomb

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, karalábé, póré)
  • 2 zöld paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg spárga konzerv
  • 20 dkg szőlő
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

    Előkészítés: A vegyes zöldséget, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük, a fokhagymát szétnyomjuk. A sertéscombot sózzuk, őrölt köménnyel befűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: A húst tepsibe rakjuk, és rátesszük a zöldségeket. Rácsepegtetjük az olajat, felöntjük a borral, és a sütőben puhára pároljuk, majd pirosra sütjük. A spárgát lecsepegtetjük. A szőlőt leszemezzük, megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Felforrósítjuk a vajat, a szőlőt és a spárgát megdinszteljük benne. Sóval, a petrezselyemmel és a rozmaringgal ízesítjük. A zöldségeket, a spárgát és a szőlőt a sült hús mellé tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 608 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes