Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borban párolt gomba

MME MME
1 2/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát, aprítsuk fel a gombát. A hagymát pirítsuk meg egy kis olajon, majd a gombát is dobjuk rá. Ha elfőtte a levét, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a borral, majd fedő alatt hagyjuk párolódni (kb. 20 perc). Ha a leve elfőne, vízzel vagy borral pótolhatjuk. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót és az összezúzott fokhagymát is, és további 4 percig főzzük. A tejszínben simára keverjük a keményítőt, és a gombával elkeverjük. Még egyszer átmelegítjük, de már nem forraljuk. Kifőtt tésztával tálaljuk, de sült húshoz is kitűnő kísérő.

Ezek is érdekelhetnek

Friss