Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borban pácolt máj roston

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keresünk egy testhezálló fedeles tálat, beleöntjük a bort, a zúzott fokhagymával és a majoránnával ízesítjük, elrejtjük benne a felszeletelt májat, lefedjük, és legalább 8 órán keresztül a hűtőben érleljük. Ebből is látszik, ha ebédre szeretnénk készíteni ételünket, akkor bizony a tyúkokkal kell kelni, hogy időben készen legyünk…

Keressünk egy bordázott öntöttvas serpenyőt, ennek hiányában kedvenc teflonunkat, és a lecsepegtetett májszeleteket erős tűzön, hirtelen süssük meg.

A tányéron sózzuk meg, adjunk hozzá mustárt, friss kenyeret, rengeteg salátát, és természetesen egy jóképű kékfrankost a Soproni borvidékről.

Ezek is érdekelhetnek