Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borban futtatott szőlőszemek pirított dióbéllel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy teflon serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat (vajat) melegítek, hozzáadom a cukrot, karamellizálom. Amikor már szépen barnul (meg ne égjen, arra nagyon oda kell figyelni), rádobom a hámozott, durvára darabolt dióbelet, felöntöm 1 dl borral és lepirítom, hogy csak kevés leve maradjon. A pirított diót kiszedem egy tálra.

A serpenyőbe beleöntöm a másik deciliternyi bort, amikor láthatóan dolgozni kezd, hozzáadom, a leszedegetett, átmosott szőlőszemeket, folyamatosan rázogatva a serpenyőt átforralom.

Desszertes tálkákba adagolom a szőlőszemeket, megszórom a pirított dióval. Akár melegen is tálalható, de én inkább hagyom kihűlni, akkor kevés tejszínhabbal, esetleg egy gombócnyi vaníliafagylalttal tálalom.

Megjegyzés

Nálunk kedvelt és gyorsan készíthető őszi desszert. Tálaltam már reszelt keserű csokival megszórva, de fagyi hiányában kevés vaníliapuding alapon is. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss