Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borba fojtott húsgombóc

MME MME
1 4.4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg darált sovány sertéshús,
  • 5 dkg nyers rizs,
  • 2 tojás,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dkg margarin,
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika,
  • só;
  • a mártáshoz:
  • 2 paradicsom,
  • 3 dl száraz/félszáraz vörösbor,
  • 1 evőkanál finomliszt,
  • 1 dkg margarin,
  • 1 darabka zellergumó,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • törött bors

Elkészítés

Elkészítés: A rizst térfogatának megfelelő kétszeres mennyiségű vízben addig főzöm, amíg az összes levét beszívja. A darált húst összedolgozom a nyers tojásokkal, a nagyon finomra vágott hagymával, a margarinnal, a pirospaprikával, sóval, végül a majdnem puha rizst is hozzáadom. Ráöntök néhány evőkanál bort, majd addig gyúrom a masszát, amíg az összes levet felveszi és formázhatóvá válik. 15 percig hagyom állni. Közben a mártáshoz a margarinon megpirítom a tisztított és finomra vágott (vagy megreszelt) zellert, hozzáadom a zúzott fokhagymát, meghintem a liszttel, és egy-két percig kevergetve pirítom. Ezután felöntöm a borral és még 3 dl vízzel, simára keverem, megsózom, megborsozom, és beleteszem a paradicsomszeleteket is. A mártást kiforralom. Nedves tenyeremben nyolc gombócot gömbölyítek a húsos masszából, majd a mártásba egyenként beleteszem a gombócokat. Az edényt befedem, és kis lángon 30 percig párolom. A gombócokat időnként megforgatom. Ha a mártás idő előtt elfőne, forró vízzel apránként pótolom.

1 adag: 413 kcal (1734 kjoule)

Ezek is érdekelhetnek

Friss