Elkészítés: A rizst térfogatának megfelelő kétszeres mennyiségű vízben addig főzöm, amíg az összes levét beszívja. A darált húst összedolgozom a nyers tojásokkal, a nagyon finomra vágott hagymával, a margarinnal, a pirospaprikával, sóval, végül a majdnem puha rizst is hozzáadom. Ráöntök néhány evőkanál bort, majd addig gyúrom a masszát, amíg az összes levet felveszi és formázhatóvá válik. 15 percig hagyom állni. Közben a mártáshoz a margarinon megpirítom a tisztított és finomra vágott (vagy megreszelt) zellert, hozzáadom a zúzott fokhagymát, meghintem a liszttel, és egy-két percig kevergetve pirítom. Ezután felöntöm a borral és még 3 dl vízzel, simára keverem, megsózom, megborsozom, és beleteszem a paradicsomszeleteket is. A mártást kiforralom. Nedves tenyeremben nyolc gombócot gömbölyítek a húsos masszából, majd a mártásba egyenként beleteszem a gombócokat. Az edényt befedem, és kis lángon 30 percig párolom. A gombócokat időnként megforgatom. Ha a mártás idő előtt elfőne, forró vízzel apránként pótolom.
1 adag: 413 kcal (1734 kjoule)