Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bonbon házilag

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 45 db kisebb bonbonhoz:
  • 25-30 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • pár csepp étolaj
  • 8 dkg marcipán
  • 3 evőkanál mogyorókrém
  • 8-10 db aszalt sárgabarack

Elkészítés

    Elkészítés: A csokoládét tördeljük bele egy tálba, csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel.

    A szilikon bonbonformákat egy ecset segítségével kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, egy spatula segítségével óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

    Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, újra kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni.

    Közben az aszalt sárgabarackot és a marcipánt vágjuk fel kisebb darabokra, hogy beleférjenek majd a formába, de ne töltsék meg teljesen.

    Amikor a csokoládé teljesen megdermedt a formában, vegyük ki a hűtőből, töltsük meg a darabolt sárgabarackkal, a marcipánnal és a mogyorókrémmel úgy, hogy ne legyen tele a forma.

    Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal, kanalazzuk a formákba, egy spatula segítségével óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

    Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.

    Szép díszcsomagolásban a közelgő karácsony alkalmával el is ajándékozhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin