Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

60 felett is bombázók! Mi a titka Jane Fondának vagy Helen Mirrennek?

Túl a hatodik vagy a hetedik X-en is olyan formában vannak, hogy azt bármelyik húszéves megirigyelhetné. Lássuk, miként tartja magát fitten Sigourney Weaver, Jane Seymour, Jane Fonda, Raquel Welch és Helen Mirren.
Sigourney Weaver (66)

Megszoktuk, hogy kemény, izmos hősnőket alakít a vásznon – gondoljunk csak az Alien-filmekre –, így aztán nem csoda, hogy Sigourney a 6. x-en túl is őrzi a formáját. A színésznő egyik titka a rendszeres mozgás. Igazi Pilates-függő: „Ez tart engem fiatalon testben és lélekben egyaránt!” A másik, amire nagyon ügyel, és a közvélemény figyelmét is igyekszik felhívni rá, az a szívbarát táplálkozás.

Sigourney tippje: A szíved védelmében kerüld a túl sós, túl cukros, túl zsíros élelmiszereket, a készételeket pedig teljesen hagyjd el az étrendedből.

MILYEN TÍPUSÚ DIÉTÁZÓ VAGY? TUDD MEG TESZTÜNKBŐL ÉS FOGYJ KÖNNYEDÉN! >>>
Jane Seymour (65) 

Az Onedin család és a Quinn doktornő című sorozatok sztárja fénykorát éli. Amikor feltűnt az amerikai Szombat esti lázban, a Dancing With The Starsban, teljesen megváltoztatta az életmódját. Ennek részeként gyakrabban edzett, amitől nemcsak karcsúbb, hanem nőisen izmosabb is lett. A színésznő azóta sem hagyott fel az egészséges életmóddal és a rendszeres sporttal, a jógára, a Pilatesre és a gyors gyaloglásra esküszik.

Az étkezés terén egy olyan étrend híve, amely az adagokat helyezi a középpontba: mindenből lehet enni, de a kalóriadúsabb fogásokból csak igen keveset! Jane arra is ügyel, hogy a főétkezései megfelelő arányban tartalmazzanak fehérjét, szénhidrátot és hasznos zsiradékokat.

Jane Seymour tippje: Bármilyen diétát is követ, a gyors- és készételeket messziről kerüld el!

AMI MÉG BELEFÉR A DIÉTÁDBA: EGÉSZSÉGES NASSOLNIVALÓK FOGYNI VÁGYÓKNAK >>>
Jane Fonda (78)

A múlt évszázad aerobikkirálynője olyan remek formában van, hogy simán letagadhatna 20 évet. Ám Fonda keményen meg is dolgozik karcsú alakjáért: hetente öt alkalommal végez legalább egyórás kardioedzést, és igen szigorú szabályok szerint táplákozik. Egyáltalán nem fogyaszt telített, állati eredetű zsírokban gazdag ételeket, viszont sok tengeri halat és még több párolt zöldséget eszik. Az edzések miatt a szénhidrátbevitelt is fontosnak tartja, és a reggelit sosem hagyja el!

Jane Fonda tippje: „Én minden étkezésnél megfordítom a szokásos felállást: számomra például a zöldségeken, a hüvelyeseken van a hangsúly, a hús csak a köret.”

4 HÉT ALATT MÍNUSZ 4 KILÓ - EZT KELL TENNED AZ EGYSZERŰ FOGYÁSHOZ >>>
Raquel Welch (75)

A filmsztár nem elsősorban az alakításainak, sokkal inkább csodás külsejének köszönhetően lett egy generáció első számú csillaga. Raquel még ma is ragyog, de vajon mi a titka?

Bizonyára már unalmas, de Welch szintén jógarajongó. A színésznő már 30 éve űzi ezt a mozgásformát, és azóta egyetlen napot sem hagyott ki. Emellett kardiogépeken is edz, hogy még formásabb legyen legendás alakja.

Rachel tippje: Törekedj a természetességre! A legfinomabb fogásokat a friss, helyben termett idényzöldégekből és -gyümölcsökből lehet elkészíteni.

ÁLLANDÓAN NASSOLNÁL? SEGÍTÜNK LESZOKNI! >>>
Helen Mirren (71)

Helen Mirrent egyáltalán nem zavarja, hogy öregszik, csinos hajával és sminkjével, stílusos ruháiban mindig jól néz ki. Néhány éve megjelent róla néhány strandolás közben készített fotó, és a fél világ tátott szájjal bámulta nem sovány, mégis hihetetlenül formás alakját. Pedig a színésznő amerikai kolléganőivel szemben nem a sportra esküszik: „Megmondom őszintén, hogy nem tornázom, viszont ügyelek arra, mennyit eszem és iszom. Ennyi a nagy titok!”

Helen tippje: Tarts mértéket, és ne a szemeddel egyél! A tested rögtön jelzi, amint kicsit is többet fogyasztottál a kelleténél. Ekkor állj meg, még akkor is, ha van étel a tányérodon, vagy ha a szemed még mindig kívánja az ételt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss