Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnaszörpteszt: két sajátmárkás termék is dobogós helyen végzett!

default user icon
MME
Azon már rég nem csodálkozunk, hogy a bolti málnaszörpökben vajmi kevés a málna - de hogy helyettesítő gyümölcsből sincs benn egy gramm sem, az azért meglepő. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 27 különböző málnaszörpöt tesztelt, a csomagoláson szereplő információk alapján. Nézzük, mire jutottak!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 27 különböző, szupermarketekben vagy bioboltokban kapható málnaszörpöt tesztelt.

A termékeket a csomagoláson szereplő információk alapján értékelték, figyelembe vették a szörpök gyümölcs, és ezen belül málnatartalmát; a termék esetleges kockázatot jelentő összetevőit (pl. édesítők, tartósítók, színezékek), a termék eredetét (gyártás helye), csomagolását, illetve, hogy rendelkezik-e bio minősítéssel.

Nem vizsgálták a termékek élvezeti értékét - az mi viszont megetettük, a végeredményt itt megtaláljátok! >>> 

Eredmények

"Az egyes termékek minősége között jelentős eltéréseket tapasztalhatunk. Míg a legjobbak igazi málnából, cukorból (és esetleg néhány adalékból) álló szörpök, vannak olyan termékek is, amelyek csak nyomokban tartalmaznak málnát, és a gyümölcstartalmukat a sokkal olcsóbb alma, ízüket pedig az aromák adják. Találtunk olyan készítményeket is, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak gyümölcsöt. A málnamentes, de málnaízű termékekben cukor, aromák és jellemzően biztonságosnak tekinthető színezékekkel érik el a kívánt hatást" - írja cikkében a Tudatos Vásárló. 

Az első három helyen végzett a Papp Lekvár Manufaktúra Natúr málnaszörpje 91%-os majd a Spar két sajátmárkás terméke a Spar Premium 88% és a Spar Natur pur – 85%-os eredménnyel.

BODZASZÖRPTESZT: EZ KERÜLJÖN AZ ASZTALRA A HÉTVÉGÉN! >>> 


Összesen 17 termék pontszáma haladta meg a 75%-ot. A 60% körüli termékek (6 db) jellemzően málnaaromás, színezett almaszörpök voltak.

A legalacsonyabb (55-61%) értéket az a négy termék kapta, amelyik egyáltalán nem tartalmaz gyümölcsöt, az ízt aromák és édesítőszerek, a színt a jobb esetben bodzalé, máskor azorubin biztosítja. Mivel nincs bennük gyümölcs, ezeknek a termékeknek a hivatalos megnevezése nem is málnaszörp, hanem málna ízű szörp, amit mindegyik esetben korrektül tüntettek fel. Az már más kérdés, hogy a fogyasztók tisztában vannak-e a név jelentésével.

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>>

A gyengébb értékelést elérő termékek kizárólag a legolcsóbb kategóriából kerültek ki. Míg a legjobb szörpök 1.500-2.000 Ft/l, a középkategóriásak már csak 600-800 Ft/l egységáron kaphatók, addig a málnamentes termékek ára mindössze literenként 100 Ft körül van.

AKI KÍVÁNCSI A RÉSZLETES EREDMÉNYRE, A TESZTELÉS SZEMPONTJAIRA, ÉS, HOGY MELYIK HÁROM TERMÉK ZÁRT AZ UTOLSÓ HELYEN, AZ LÁTOGASSON EL A TUDATOS VÁSÁRLÓ OLDALÁRA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss