Elkészítés: A hagymát apróra vágva megpároljuk a gomba feldarabolt tönkjével és néhány szem felvágott gombafejjel, valamint 3 gerezd zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kevés majorannát és kakukkfüvet szórunk rá. A maradék gombakalapokba 1/2 cikk fokhagymát teszünk, majd betekerjük külön-külön a bacon szeletekbe. A megpárolt hagymás-gombás alapot egy jénai tálba tesszük úgy, hogy a gomba leve ne kerüljön rá. Ráhelyezzük jó szorosan a baconba tekert gombafejeket, majd sűrűn megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal. A tetejét kevés kakukkfűvel meghintjük. Kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd frissen rozskenyérrel fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre