Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi pizza - bolognai és chili con carne feltéttel

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg kenyérliszt
  • 2 dkg szárazélesztő
  • 1/2 tk cukor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • langyos víz (annyi, hogy összeálljon a tészta)
  • A feltéthez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • oregano
  • 1/2 tk cukor
  • 1 db kukoricakonzerv
  • 1 db vörösbabkonzerv
  • cayenne bors
  • csilipehely
  • bors
  • A szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 1 tk pizza fűszerkeverék
  • víz
  • cukor
  • 20- 25 dkg reszelt mozzarella sajt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy dagasztógéppel összegyúrjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztes felületen átgyúrjuk. Kétfelé vesszük, és két, 28 cm átmérőjű, olajjal kikent pizzaformába tapasztjuk.
  2. Egy fej aprított vöröshagymát olivaolajon üvegesre párolunk, majd hozzáadjuk a raguhúst és fehéredésig pirítjuk. Ezután ketté vesszük: az egyik feléhez hozzáadunk 2 ek paradicsompürét, bazsalikomot, oregánót, kevés cukrot, sót és borsot, a másik feléhez hozzáadjuk a lecsepegtetett konzerv kukoricát, a vörösbabot a 2 ek paradicsompürét, és csilivel, cayenne borssal és ízlés szerinti sóval ízesítjük. Mindkét ragut alaposan összefőzzük.
  3. A paradicsomszószhoz olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra darabolt vöröshagymát, belereszelünk 1-2 gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Ízesítetjük, sóval , cukorral, pizzafűszerrel és kevés vízzel felhígítjuk, majd pár perc alatt az egészet összeforraljuk.
  4. A kihűlt szósszal megkenjük mindkét tésztát, ráhalmozzuk a kétféle feltétet, és jócskán megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 220 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek