A tészta hozzávalóit egy dagasztógéppel összegyúrjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztes felületen átgyúrjuk. Kétfelé vesszük, és két, 28 cm átmérőjű, olajjal kikent pizzaformába tapasztjuk.
Egy fej aprított vöröshagymát olivaolajon üvegesre párolunk, majd hozzáadjuk a raguhúst és fehéredésig pirítjuk. Ezután ketté vesszük: az egyik feléhez hozzáadunk 2 ek paradicsompürét, bazsalikomot, oregánót, kevés cukrot, sót és borsot, a másik feléhez hozzáadjuk a lecsepegtetett konzerv kukoricát, a vörösbabot a 2 ek paradicsompürét, és csilivel, cayenne borssal és ízlés szerinti sóval ízesítjük. Mindkét ragut alaposan összefőzzük.
A paradicsomszószhoz olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra darabolt vöröshagymát, belereszelünk 1-2 gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Ízesítetjük, sóval , cukorral, pizzafűszerrel és kevés vízzel felhígítjuk, majd pár perc alatt az egészet összeforraljuk.
A kihűlt szósszal megkenjük mindkét tésztát, ráhalmozzuk a kétféle feltétet, és jócskán megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 220 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütjük.