A palacsintához simára keverjük a hozzávalókat annyi szódavízzel, hogy a szokásosnál kicsit sűrűbb masszát kapjunk. Ezután egy közepes méretű, vékonyan kiolajozott serpenyőben a szokásos módon egyenként kisütjük az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat.
A raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kétféle húst és fehéredésig pirítjuk, ezután hozzáadjuk az apróra felvágott répát és a zellert, majd átpirítjuk. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog róla. Hozzáadjuk a sűrített és a darabolt paradicsomot, megsózzuk, majd kakukkfűvel és aprított bazsalikommal ízesítjük. Ezután lassú tűzön az egész ragut készre főzzük.
Egy kb. 18-20 cm-es tortaformát kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd a formába teszünk egy palacsintát, megkenjük 2-3 ek raguval, megszórjuk reszelt sajttal és befedjük egy másik palacsintával, majd így folytatjuk tovább a rétegezést. Legfelülre palacsintát teszünk, amit megszórunk reszelt sajttal és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. A formában hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.