Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognais palacsintatorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk só
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 ek olaj (+ a sütéshez)
  • szódavíz
  • A raguhoz:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db répa
  • 1 db zellerszár
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv (40 dkg)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 5 levél bazsalikom
  • 20 dkg reszelt sajt
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A palacsintához simára keverjük a hozzávalókat annyi szódavízzel, hogy a szokásosnál kicsit sűrűbb masszát kapjunk. Ezután egy közepes méretű, vékonyan kiolajozott serpenyőben a szokásos módon egyenként kisütjük az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat.
  2. A raguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kétféle húst és fehéredésig pirítjuk, ezután hozzáadjuk az apróra felvágott répát és a zellert, majd átpirítjuk. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog róla. Hozzáadjuk a sűrített és a darabolt paradicsomot, megsózzuk, majd kakukkfűvel és aprított bazsalikommal ízesítjük. Ezután lassú tűzön az egész ragut készre főzzük.
  3. Egy kb. 18-20 cm-es tortaformát kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd a formába teszünk egy palacsintát, megkenjük 2-3 ek raguval, megszórjuk reszelt sajttal és befedjük egy másik palacsintával, majd így folytatjuk tovább a rétegezést. Legfelülre palacsintát teszünk, amit megszórunk reszelt sajttal és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. A formában hagyjuk kihűlni, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss