Elkészítés: A paradicsomot apró kockára vágjuk, megfőzzük és kipasszírozzuk. A paradicsomlét félretesszük.
A lereszelt vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a zellergumót és a fokhagymát lereszeljük, és a vöröshagymához keverjük. Pár percig együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsom levét.
Fűszerezzük cukorral, asztali sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, bazsalikommal. Összeturmixoljuk, hogy krémesebb állagú legyen. Kb. 20 percig főzzük.
Az előre kimosott, forrásban lévő vízbe állított, 3 dl-s üvegekbe töltjük.
5-6 db kis üveg kell hozzá. Pici szalicillel vagy nátrium-benzoáttal tartósítjuk.
Lezárjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre