Elkészítés: A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük.
A 2 db sárgarépát és a fehérrépát is nagylyukú reszelőn lereszelünk.
A zellerszárat apróra daraboljuk.
1 nagy fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, amit fehéredésig kevergetve pirítunk, majd rátesszük a zöldségeket, és azokat is lepirítjuk egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük. Ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal. Megint megkevergetjük, és ekkor adjuk hozzá a meghámozott paradicsomot vagy paradicsompürét. Elkeverjük, lefedjük, és kis lángon, lassan főzni kezdjük, közben megkeverjük. Ha nagyon elfőné a levét, akkor kevés vízzel, esetleg vörösborral pótoljuk. Akkor van kész, ha kóstoláskor úgy érezzük, hogy teljes harmónia alakult ki a fazékban főzött résztvevők között.
Spagettivel, reszelt sajttal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre